به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، محمد حسام امینینسب دبیر کانون سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و دبیر ستاد دانشجویی مقابله با کرونای استان با بیان این خبر افزود: از ابتدای شیوع بیماری کرونا از اوایل اسفند ماه سال گذشته نسبت به تهیه و توزیع بستههای بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و مواد شوینده در مناطق محروم اقدام کردیم.
وی در تشریح فعالیتهای کانون سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار داشت: بسته بندی هزار پک بهداشتی شامل دستکش، مایع ضدعفونی کننده، ماسک، بروشور آموزشی و صابون برای پخش در حاشیه شهر اردبیل توسط اعضای کانون سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از دیگر اقدامات این کانون در ایام کرونایی بود که با استقبال خوبی از سوی جهادگران همراه شد.
دبیر کانون سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل همچنین از بسته بندی ۵۰ بسته حمایت غذایی به منظور پخش در حاشیه شهر اردبیل توسط اعضای این کانون خبر داد و گفت: این بستههای غذایی و بهداشتی به ارزش ۵ میلیون تومان تهیه شد.
مسئول آموزش و اطلاع رسانی کمیته داوطلبانه ستاد پیشگیری و مراقبت از ویروس کرونا استان اردبیل خاطرنشان کرد: همچنین این کانون نسبت به تهیه و توزیع آجیل، میوه و تنقلات به ارزش یک میلیون تومان به سرای سالمندان در ایام نیمه شعبان اقدام کرد. ضمن اینکه در ایام دهه کرامت، مواد شوینده و اسباب بازی در مرکز نگهداری از کودکان یتیم امام رضا(ع) توزیع کردیم.
امینینسبت همچنین به اجرای « طرح همت دانشجویانه، کمک مومنانه» در ایام ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: در قالب اجرای این طرح، هر شب دو بسته غذایی در مجموع به ارزش ۲۵۰ هزار تومان به عنوان افطاری به نیازمندان در مناطق محروم اهداء شد.
وی خاطرنشان کرد: از همان ابتدا توسط اعضای فعال کانون، چه به صورت مجازی چه به صورت میدانی، دست به فعالیتهای جهادی زدیم و هدفی جز ارتقای سطح علمی مردم و پیشگیری از بیماری کرونا نداشتیم. ما فعالیتهای بسیاری اعم از مجازی و میدانی در مناطق محروم داشتیم که برخی از فعالیتهای مجازی شامل تولید محتوای علمی برای ارتقای سطح دانش و اطلاعات مردم از جمله تولید پوستر و پادکست بود. ضمن اینکه با برگزاری مسابقات مختلفی با موضوع کرونا، مردم را نسبت به مطالعه و تحقیق در خصوص بیماری کرونا، تشویق کردیم.
دبیر کانون سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: فعالیتهای میدانی بسیاری از جمله ضدعفونی کردن معابر و محلهای عمومی، برگزاری ایستگاههای سلامت در چند نقطه پرتردد شهر به منظور فرهنگسازی و آموزش، ارائه مشاورههای درمانی و پزشکی با موضوع کروناویروس برای مردم و کسبه، اهدای مواد شوینده برای ضد عفونی محلات شهر اردبیل و بازرسی شبانه روزی از میوهفروشیها، قنادیها، اصناف و سایر کسبه به منظور اطمینان از رعایت بهداشت از دیگر برنامهها و فعالیتهای این کانون در این ایام بود.
وی همچنین از اجرای طرح غربالگری و مراقبت از بیماران در ایام شیوع کرونا توسط این کانون خبر داد و گفت: با تماس با شهروندان، غربالگریهای لازم برای مبارزه با بیماری کرونا انجام میشد و در قالب این طرح، سؤوالاتی از مردم پرسیده میشد تا ببینیم آیا علائم بیماری دارند یا خیر و در صورت مشاهده موارد مشکوک، آنها را به ستاد کرونای استان گزارش میدادیم.
امینی نسب همچنین از فعالیت در سامانه ۴۰۳۰ در ایام شیوع کرونا خبر داد و گفت: حدود یک صد نفر از دانشجویان ما در قالب این طرح و از طریق سامانه ۴۰۳۰، روزانه پاسخگوی حدود ۷۰۰ نفر از شهروندان بودند. همچنین در ماههای اخیر به مناسبت هفته اماس، پویش مبنی بر غربالگری اماس در روستاهای اطراف شهر اردبیل راهاندازی شد.
وی از غربالگری سه روستای پرخطر اردبیل توسط اعضای کانون سلامت دانشگاه خبر داد و گفت: غربالگری سه روستا، با هدف آموزش و شناسایی افراد مشکوک به بیماری کرونا انجام شد. خوشبختانه توانستیم حدود ۶۰۰ نفر از خانوارهای هدف خود را با اقداماتی همچون، تب سنجی، شرححال گیری و انجام معاینات لازم، غربالگری کنیم.
دبیر کانون سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل همچنین از ارائه خدمات پزشکی و دندانپزشکی در مناطق محروم در ایام کرونایی خبر داد و گفت: در قالب اردوی جهادی، یکی از برنامههای کانون، حضور در روستای مرزی اهل تسنن مینآباد و ارائه خدمات پزشکی و دندانپزشکی به مردم این منطقه و همچنین توزیع غذا و دارو به نیازمندان بود که با استقبال خوبی از سوی جهادگران همراه شد.
وی گفت: ما در قالب اردوی جهادی، با تهیه وسایل پزشکی و دارویی از ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، نسبت به ارائه خدمات درمانی و بهداشتی از جمله توزیع دارو، و همچنین خدمات عمومی مشاوره اقدام کردیم. در این طرح ۴۰ دانشجوی جهادگر و دو پزشکی عمومی و یک متخصص داخلی ما را همراهی کردند.
امینینسبت همچنین از راهاندازی کارگاه تولید محافظ صورت در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خبر داد و گفت: این کارگاه به همت پویش دانشجویی مقابله با کرونا و با هدف تهیه و توزیع شیلدهای محافظتی راهاندازی شد. در راستای فعالیتهای جهادی کانون، ما روزانه هزار عدد محافظ صورت تولید کرده و تحویل اورژانس اردبیل دادیم تا بین کادر درمان، توزیع شود.
وی همچنین از همکاری کانون سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با معاونت بهداشتی دانشگاه در فاز دوم طرح غربالگری و مراقبت در منزل در ایام کرونایی خبر داد و گفت: خوشبختانه مسؤولان دانشگاه و معاونتهای فرهنگی و نیز بهداشتی، نقش به سزایی در تحقق اهداف کانون داشتند و ما دانشجویان را در به ثمر رساندن اهداف یاری کردند.
امینینسبت همچنین از برگزاری فعالیتهای فرهنگی، مسابقات هنری و علمی به صورت مجازی در ایام شیوع کرونا خبر داد و گفت: برای سرگرمی بیشتر و اهمیت دادن به هنرهایی مثل عکاسی، مقاله نویسی، شعر، فیلمسازی، کاریکاتور، طراحی پوستر، مسابقات مختلف با موضوع کرونا برگزار کردیم که به نفرات اول تا سوم هر بخش جوایزی اهداء و این مسابقات با استقبال خوبی از سوی دانشجویان مواجه شد.
وی از برگزاری مسابقه بزرگ کتابخوانی تحت عنوان کرونا کتاب خبر داد و گفت: ستاد دانشجویی مقابله با کرونای استان و مدیریت فرهنگی دانشگاه با هدف ارتقای سرانه مطالعه و تداوم کیفی کمپین در خانه بمانیم، اقدام به برگزاری این مسابقه کرد که به نفرات برتر جوایزی اهدا شد. همچنین یکی دیگر از برنامههای فرهنگی ستاد دانشجویی مقابله با کرونای استان، برگزاری یادواره کشوری شهدای سلامت بود که این یادواره در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام پخش شد و در معرض دید مخاطبان قرار گرفت.
این دانشجوی جهادگر همچنین با اشاره به اینکه اعضای کانون سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با مرکز هدایت عملیات بحران دانشگاه در سامانه پاسخگویی ۱۹۰ همکاری کرد، اظهار داشت: در این طرح بیش از ۴۰ نفر از اعضای کانون سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشارکت داشتند. دانشجویان پزشکی، پرستاری، پیراپزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، بهداشت و... در هر شیفت ۷ ساعته پاسخگوی سؤوالات هم استانیها در زمینه کرونا ویروس، بهداشتی و درمانی بودند.
نظر شما